Att skapa ditt mynt

Från idé till unikt skräddarsytt mynt

Ett utmaningsmynt ska vara unikt och inte följa några standardiserade designregler. Det måste förmedla företagets, varumärkets eller personernas anda och värderingar. Därför använder vårt designteam endast material av hög kvalitet, livfulla färger och bästa finish. Från första design till ditt färdiga mynt tar det normalt mellan 14 och 30 dagar.

Steg 1 – Tänk igenom din myntdesign

Vad vill du uppnå? Vad är anledningen till att du behöver ett mynt? Ge oss alla dina idéer och tankar. Vårt säljteam hjälper dig att matcha dina idéer till ditt unika mynt med hjälp av olika material, storlekar, ytbehandlingar och förpackningar.
Det finns ingen standard som vi använder. Vilken som helst av dina idéer kan präglas in i ett mynt.

Steg 2 – Gratis konstverk och design från våra professionella designers

Vi har varit verksamma i branschen i nästan 20 år. Vi har gjort tusentals olika myntdesigner. Våra designers är proffs och de kommer att skapa en design som kommer att förvåna dig. Designen är alltid gratis på derTaler. Och baserat på den slutliga designen kommer vi att skicka dig motsvarande offert.

Steg 3 – Korrektur och teknisk produktion av grafik

Priserna är fastställda. Designen är utmärkt. Du behöver bara skicka oss ditt godkännande så att vi kan börja med produktions- / präglingsprocessen. När myntets layout är godkänd omvandlar våra tekniker den till en teknisk 3D-design, vi kallar den ”produktionsgrafik”. För att vara på den säkra sidan – du kommer också att få designen för godkännande.

Steg 4 – Tillverkning av mynt

Produktionsgrafiken används för att skära ut gjutformen. En gjutform är den negativa versionen av ditt mynt. Designen skärs i hårt stål så att dessa formar kan användas för att prägla myntet med ett maximalt tryck på 500 ton. Vårt moderna myntningsföretag ägs till 100 % av oss och därför kan vi alltid hålla högsta myntningsstandard och finish.

Steg 5 – Kvalitetskontroll

Det sista steget i vår produktion är naturligtvis kvalitetsinspektionen. Varje liten myntdetalj kontrolleras och skickas ut till våra kunder först när vi är nöjda med resultatet: dina unika skräddarsydda mynt av högsta kvalitet.

Steg 6 – Vägen till dig

Vi skickar mynten vart du än befinner dig. Vi har skickat mynt till nästan alla länder i världen. Vår logistikavdelning kommer alltid att välja ett snabbt, säkert och kostnadseffektivt sätt. Och naturligtvis tar vi hand om eventuella tullprocesser. Du kan vara säker på att vi gör allt vi kan för att du ska få dina unika mynt så snabbt som möjligt.