Myntningens historia

Storia del conio Image 1

Personliga mynt för en exceptionell gåva

Historien om myntprägling (även kallad medaljprägling, se ansvarsfriskrivning) har inte bara producerat otaliga mynt, utan verkliga konstverk som uppskattas av samlare över hela världen. Idag är det möjligt att prägla ett mynts framsida eller baksida med motiv och bilder enligt önskemål, vilket visas på vår webbplats, där du kan hitta olika exempel på mynt och medaljer. Hos oss kan du prägla dina egna mynt och fritt välja motiv och inskriptioner. Från färgning av enskilda områden på myntet till gravyr av kanten, vi är glada att kunna erbjuda dig många alternativ, som återspeglar dina kostnadsförväntningar.

Storia del conio Image 2

Egen valuta, en extraordinär funktion för yrkesverksamma och privatpersoner

Många privatpersoner och yrkesverksamma tar intryck av vår webbplats för att prägla personliga mynt som en utsökt gåva till otaliga evenemang. På arbetsplatsen kan en personlig medalj användas för att hedra en medarbetare med lång erfarenhet eller som ett utmaningsmynt. Idrottsklubbar och liknande institutioner kan också belöna medlemmar som uppnått vissa mål, medan mynt i den privata sfären kan vara en gåva till ett bröllop eller liknande högtidliga stunder. Beroende på din kreativa ådra kan du förverkliga hur många alternativ som helst: från namnet på ett gift par till en avbildning av den person som ska hedras.

Storia del conio Image 3

Utnyttja mångfalden av våra material för att prägla mynt till rimliga priser

Kostnaden för att prägla ett unikt mynt varierar också beroende på vilken typ av erkännande du vill ge. Även här hjälper vi dig att få ditt personliga mynt genom att förse dig med ett brett utbud av basmaterial: från 24 karats guldmynt till järn- eller PVC-mynt. Alla dessa material kan bearbetas enligt dina önskemål och uppfattas av mottagaren som ett ädelt och extraordinärt uttryck för omsorg om dem. Upptäck hur enkelt det är med vår hjälp att matcha din önskan att prägla mynt med dina ekonomiska behov.

Disclaimer: Våra produkter på dessa sidor benämns ”mynt” för att respektera den allmänna språkliga beteckningen. Det bör uttryckligen betonas att dessa är individuellt tillverkade medaljer och inte nuvarande eller tidigare betalnings-/valutainstrument.