Kundanpassad tillverkning av rena
24K guld- och 999 silvermynt

Vår anläggning erbjuder flexibilitet för att uppfylla alla orderstorlekar, från bara ett mynt till bulkbeställningar. Vårt interna team skapar anpassade designer för att passa dina specifika behov, vilket gör dina minnesmynt unika och meningsfulla. Fira dina milstolpar med en touch av lyx genom att välja de finaste materialen för din myntproduktion.

custom coins minting

Vill du prägla egna guld- eller silvermynt?

custom coins minting

mångårig erfarenhet

När du söker förstklassig kvalitet och en felfri finish för dina anpassade mynt, företagsutmärkelser eller militära utmaningsmynt behöver du inte leta längre. Med över 20 års erfarenhet av myntprägling erbjuder vi mynt tillverkade av de finaste ädelmetallerna, med överlägsen prägling och en skinande polerad plåtfinish.

material av hög kvalitet

Lyft fram ditt varumärke eller firande med anpassade guldpläterade mynt. Våra mynt är tillverkade av hållbara basmetaller och prydda med ett briljant lager av äkta guld, som visar upp din design i strålande glans. Dessa mynt är det perfekta sättet att hedra betydelsefulla prestationer och visa uppskattning av exceptionell storlek. Upplev den oöverträffade effekten av deras oklanderliga kvalitet och skimrande lyster.

Custom pure silver and gold coins
Customised silver and gold coins

högsta kvalitet för varje tillfälle

Minns viktiga ögonblick och visa uppskattning för högpresterande medarbetare med våra skinande guldmynt. Dessa mynt är perfekta för att öka anställdas lojalitet och har din design i en slående die-strike-finish med sandblästrade eller färgfyllda försänkta områden. Anpassa framsidan med din logotyp och dina kärnvärden, och lägg till detaljer om den speciella händelsen på baksidan.
Våra guldmynt och symboliska mynt tillverkas med omsorg på beställning och använder endast basmetaller av högsta kvalitet, inklusive aluminium, brons, silver, nickelsilver och rostfritt stål. Upplev skönheten och hållbarheten hos våra guldmynt, perfekta för att markera minnesvärda ögonblick och erkänna framgång.

customised gold coins
custom 24 Gold coins
custom .999 fine silver coins
custom pure gold coins
custom 24K Gold coins
custom .999 fine silver coins
custom gold coins
custom silver coins
custom 24 Gold coins

Steg för att producera anpassade mynt

  • designing your .999 silver coin
  • designing your silver coin
  • designing custom silver coin

Med hjälp av din unika specialdesign kommer våra myntdesigners att omvandla ditt koncept till en digital grafik. Efter ditt godkännande överförs detta till en digital 3D-modell som i sin tur används för att producera myntpräglingen. Detta görs med precision för att säkerställa att alla fina detaljer, bokstäver, linjer eller illustrationer kan realiseras med största noggrannhet på din färdiga produkt. Våra skärverktyg kan minska stansarna ner till en tiondels millimeter.

Eftersom stampar endast klarar de tunga produktionsprocesserna under en begränsad tid, tillverkas flera av dessa för att garantera att alla mynt uppfyller våra rigorösa kvalitetsstandarder.

  • melting gold to make individual coins
  • melting silver to make individual coins
  • melting gold and silver to make individual coins

Om en design, logotyp eller ett tema finns tillgängligt skapar vår myntdesigner ett motsvarande utkast digitalt på skärmen. När grafiken har godkänts överförs den till en digital 3D-modell, som sedan används för att tillverka präglingsformen. Vid bearbetningen av formen är precision avgörande för att de mycket fina bokstäverna, linjerna eller grafiken senare ska kunna överföras till myntet så exakt som möjligt. Skärverktyg bearbetar stamparna ner till en tiondels millimeter. Eftersom de slits ut relativt snabbt tillverkas flera av dem samtidigt så att myntproduktionen kan genomföras med hög kvalitet.

  • custom embossing of your gold and silver coins
  • custom embossing of your silver coins
  • custom embossing of your gold coins

För båda fallen, det enkelsidiga och dubbelsidiga myntet, behövs en stämpel för över- och undersida. Noggrannhet har prioritet över hastighet i detta bearbetningssteg. Därför läggs ämnena i präglingsmaskinen för hand och kontrolleras individuellt. Ädelmetallämnen som inte uppfyller de höga kraven sorteras ut och smälts ner igen. Med ett tryck på ca 100 ton präglas motiven mekaniskt på guld- och silverrundorna. Varje präglat mynt kontrolleras sedan noggrant för att säkerställa att endast felfria produkter skickas till kunderna. Dessutom kan stampar behöva bytas ut med jämna mellanrum för att uppnå en genomgående hög kvalitet.

  • custom embossing of your gold and silver coins
  • custom embossing of your silver coins
  • custom embossing of your gold coins

De färdigpräglade mynten kan sedan bearbetas ytterligare. Kanten kan t.ex. förbli slät, förses med stämpel eller ha en vertikal eller vinklad kant. Kanterna tillverkas också för hand eller med maskin. Dessutom läggs speciella lasergravyrer till under efterbehandlingsprocessen, t.ex. löpande serienummer, genom vilka mynten kan individualiseras ytterligare. Efter att hela myntningsprocessen har slutförts förpackas de färdiga ädelmetallmynten. För att skydda ytan förpackas guld- och silvermynt alltid i högkvalitativa myntkapslar. Dessutom kan dessa fortfarande placeras i eleganta fodral eller svävande ramar där det enskilda myntet visas dekorativt.

Se vår video om hur
ett 24k guldmynt präglas i vår egen produktionsanläggning

Utforma ditt mynt

Online myntkonfigurator

Ladda upp din befintliga design till vår myntkonfigurator eller låt vårt verktyg ge dig lite inspiration.

Online coin configurator Image
Quantity Image

Är du bara ute efter en liten mängd specialtillverkade mynt?

Mynt i små serier används ofta som en högkvalitativ gåva. Eftersom vi har vår egen produktion, är det möjligt att realisera även sådana små kvantiteter. Vi börjar redan från 1 styck.

För detta har vi olika möjligheter till förädling inom områdena prägling, gravyr och tryck.

Exceptionell förpackning

Rätt förpackning för dina mynt gör projektet komplett

Högkvalitativ förpackning av mynt tjänar flera syften.
Å ena sidan bör den skydda myntet. Om myntet till exempel präglades med en samlarfinish är ytan känslig för repor. En acrly kapsel skyddar detta mynt. För det andra kan en vacker förpackning göra ett mynt ännu mer värdefullt. Om ett mynt ges som gåva kommer det att framhävas bättre. Dessutom kan en förpackning med tryck och individuell färgsättning kan anpassas till din företagsdesign.


Gör ditt myntprojekt till något alldeles speciellt med en matchande förpackning.

Packaging Image

Floating Frame

Flytande ram

Velvet Box + Print

Box i sammet + tryck

Acryllic Cup

Akrylisk kopp

Velvet Pouch + Print

Sammetspåse + tryck

PVC Floating Frame

Flytande ram av PVC

Acryllic Stand

Akryllisk stativ

XXL Floating Frame

XXL flytande ram

Customized Packaging

Anpassad förpackning

Velvet Box

Sammet Box

Metal Stand

Metallstativ

Velvet Pouch

Sammetspåse

Wooden Box

Trälåda

Acryllic Block

Akrylblock

Kontakta oss

      *Obligatoriska fält

      Din design

      Skicka in de originalbilder som du vill använda för din design.

      Max. 4 filer (PNG, JPG och PDF)

      Främre sida

      Baksida