Anpassade minnesmynt för
att uppmärksamma anställda,
företagsjubileer och särskilda evenemang

Fira milstolpar och viktiga personer och händelser med personliga minnesmynt. Uppmärksamma jubileer, framstående medarbetare, värdefulla partners eller framgångsrika projekt med ett helt unikt, värdefullt mynt med din företagslogotyp eller en bild av grundaren, tillsammans med signerade datum och meningsfulla inskriptioner.

custom coins minting

Vill du prägla egna guld- eller silvermynt?

custom coins minting

Myntning för evigt med verkligt värde

The value of coins is either the material itself when made of precious metal or the sentimental value (or both!). Therefore coins are the perfect gift to reward or surprise the ones you appreciate and love. Some examples of moments when you might reward an employee or customer with a commemorative coin are:

  • Årsdagen av deras anställningsdatum
  • Slutförande av ett viktigt projekt
  • Firande av månadens medarbetare
  • Uppnående av ett försäljnings- eller produktionsmål
  • Implementering av bra idéer och nya förslag
  • Erkännande av ett speciellt ögonblick när dina förväntningar överträffades
  • Jubileumsgåva till alla anställda, företagsevenemang, utställning eller en speciell gåva
  • Ett minnesmynt är den perfekta gåvan när du vill visa din uppskattning

Tillverkad av ädelt material i högsta produktionskvalitet

När du ger bort en gåva, se till att den har både ett verkligt värde och ett affektionsvärde. Affektionsvärdet härrör från den händelse, det företag eller den person som mynten skapades för. Det materiella värdet kommer från den använda metallen och präglingstekniken. Därför präglar vi våra mynt i den högsta präglingsfinishen som kallas "polerad plåt". Detta är samma teknik som används för bullion-mynt. För de flesta av våra kunder använder vi 24k guld, 999 silver eller till och med platina och palladium som kärnmaterial för minnesmynten.

Custom pure silver and gold coins
Customised silver and gold coins

Våra specialtillverkade mynt är allt annat än standard

Tycker du att projekt med specialtillverkade mynt alltför ofta begränsas av standarder? Standardstorlek, standardutseende, standardfinish, standardmaterial. Du vill inte att ditt unika mynt ska se ut som något annat befintligt mynt, vilket vi har full förståelse för!

Vi erbjuder mynt som sticker ut från mängden och är helt anpassningsbara. Du kan själv fatta varje enskilt beslut om myntet. Material, storlek, form, plätering, finish, färg och så mycket mer. Våra designers hjälper dig gärna att skapa exakt det mynt du har i åtanke. Om du vill skapa ett skräddarsytt mynt, kontakta oss.

Cisco coins
open golf championship coins
aerospace collection coins
provincial grand lodge coins
Sam Pountney memorial coins

Steg för att producera anpassade mynt

  • designing your .999 silver coin
  • designing your silver coin
  • designing custom silver coin

Med hjälp av din unika specialdesign kommer våra myntdesigners att omvandla ditt koncept till en digital grafik. Efter ditt godkännande överförs detta till en digital 3D-modell som i sin tur används för att producera myntpräglingen. Detta görs med precision för att säkerställa att alla fina detaljer, bokstäver, linjer eller illustrationer kan realiseras med största noggrannhet på din färdiga produkt. Våra skärverktyg kan minska stansarna ner till en tiondels millimeter.

Eftersom stampar endast klarar de tunga produktionsprocesserna under en begränsad tid, tillverkas flera av dessa för att garantera att alla mynt uppfyller våra rigorösa kvalitetsstandarder.

  • melting gold to make individual coins
  • melting silver to make individual coins
  • melting gold and silver to make individual coins

Om en design, logotyp eller ett tema finns tillgängligt skapar vår myntdesigner ett motsvarande utkast digitalt på skärmen. När grafiken har godkänts överförs den till en digital 3D-modell, som sedan används för att tillverka präglingsformen. Vid bearbetningen av formen är precision avgörande för att de mycket fina bokstäverna, linjerna eller grafiken senare ska kunna överföras till myntet så exakt som möjligt. Skärverktyg bearbetar stamparna ner till en tiondels millimeter. Eftersom de slits ut relativt snabbt tillverkas flera av dem samtidigt så att myntproduktionen kan genomföras med hög kvalitet.

  • custom embossing of your gold and silver coins
  • custom embossing of your silver coins
  • custom embossing of your gold coins

För båda fallen, det enkelsidiga och dubbelsidiga myntet, behövs en stämpel för över- och undersida. Noggrannhet har prioritet över hastighet i detta bearbetningssteg. Därför läggs ämnena i präglingsmaskinen för hand och kontrolleras individuellt. Ädelmetallämnen som inte uppfyller de höga kraven sorteras ut och smälts ner igen. Med ett tryck på ca 100 ton präglas motiven mekaniskt på guld- och silverrundorna. Varje präglat mynt kontrolleras sedan noggrant för att säkerställa att endast felfria produkter skickas till kunderna. Dessutom kan stampar behöva bytas ut med jämna mellanrum för att uppnå en genomgående hög kvalitet.

  • custom embossing of your gold and silver coins
  • custom embossing of your silver coins
  • custom embossing of your gold coins

De färdigpräglade mynten kan sedan bearbetas ytterligare. Kanten kan t.ex. förbli slät, förses med stämpel eller ha en vertikal eller vinklad kant. Kanterna tillverkas också för hand eller med maskin. Dessutom läggs speciella lasergravyrer till under efterbehandlingsprocessen, t.ex. löpande serienummer, genom vilka mynten kan individualiseras ytterligare. Efter att hela myntningsprocessen har slutförts förpackas de färdiga ädelmetallmynten. För att skydda ytan förpackas guld- och silvermynt alltid i högkvalitativa myntkapslar. Dessutom kan dessa fortfarande placeras i eleganta fodral eller svävande ramar där det enskilda myntet visas dekorativt.

Se vår video om hur
ett 24k guldmynt präglas i vår egen produktionsanläggning

Med kärlek för detaljer skapar vi de vackraste utmanande mynten

1Ädelmetaller och icke-ädelmetaller

Vi tillverkar dina utmanande mynt med en studiebronsbas och äkta silver- eller guldbeläggning. Dessutom erbjuder vi möjligheten att tillverka ditt mynt med 24k guld, 999 rent silver, palladium och platina för dem som föredrar en ren ädelmetallfinish.

4Frakt över hela världen

Vi har en global närvaro med produktionsanläggningar och försäljningskontor i flera länder, vilket garanterar att oavsett var ditt företag anordnar evenemang kan vi erbjuda snabb och pålitlig leverans av dina specialtillverkade mynt.

2Från 1 st

Vi erbjuder flexibla produktionsalternativ, eftersom vi har vår egen tillverkningsanläggning. Detta innebär att även ett enda mynt kan tillverkas, men det bör noteras att kostnaden för ett enda mynt fortfarande inkluderar alla nödvändiga kostnader såsom bearbetning etc.

5Ingen standard

Vi ger dig flexibilitet att skapa ett verkligt skräddarsytt mynt som sticker ut från mängden av standarddesigner. Vårt team kommer att arbeta med dig för att förstå syftet med ditt projekt och hjälpa dig att välja rätt storlek, tjocklek och stil på ditt mynt, för att säkerställa att det verkligen är unikt. Säg hejdå till standardstorlekar och ytbehandlingar och låt oss hjälpa dig att förverkliga din vision.

3Gratis konstverk

Våra designexperter erbjuder en kostnadsfri myntlayouttjänst så att du kan få en visuell representation av hur ditt slutliga mynt kommer att se ut.

6Kostnadsfria prover

Om du vill uppleva skillnaden i kvalitet som vi erbjuder, rekommenderar vi starkt att du begär prover från andra mynttillverkare. Vi är övertygade om att du kommer att bli imponerad av vad du ser.

Utforma ditt mynt

Online myntkonfigurator

Ladda upp din befintliga design till vår myntkonfigurator eller låt vårt verktyg ge dig lite inspiration.

Online coin configurator Image
commemorative design image
VÅR GRAFISKA TJÄNST
BEHÖVER DU HJÄLP MED
UTFORMNINGEN AV DIN HEMLIGA
MYNT?

Vi skapar din minnesmyntgrafik gratis.
Skicka bara dina idéer och bilder/vapensköldar/logotyper till oss.

Ta en detaljerad titt på ett av våra skräddarsydda projekt med utmaningsmynt

  • Mynt tillverkat av brons av hög kvalitet
  • 50 mm i storlek med lätt antik finish
  • Perfekt jämn yta genom hård emaljfärgning
  • Petal kantskärning
Quantity Image

Är du bara ute efter en liten mängd specialtillverkade mynt?

Högkvalitativa specialtillverkade mynt i små upplagor är unika gåvor.
Med vår egen produktion kan vi tillverka även de minsta kvantiteterna från bara ett enda stycke.

Vi erbjuder en rad olika utsmyckningar, inklusive prägling, gravyr och tryck.

Exceptionell förpackning

Rätt förpackning för dina mynt gör projektet komplett

En korrekt förpackning av mynt har flera fördelar. För det första skyddar det myntets yta, till exempel genom att förhindra repor på ett samlarmynt. samlarmynt. En kapsel i klar akryl kan ge detta skydd. För det andra kan en visuellt tilltalande förpackning kan förbättra myntets värde, göra det till en mer imponerande gåva och en passande representation av ditt varumärke med alternativ för personlig färgsättning och logotryck. Lyft ditt myntprojekt till en ny nivå med en skräddarsydd förpackning.

Packaging Image

Floating Frame

Flytande ram

Velvet Box + Print

Box i sammet + tryck

Acryllic Cup

Akrylisk kopp

Velvet Pouch + Print

Sammetspåse + tryck

PVC Floating Frame

Flytande ram av PVC

Acryllic Stand

Akryllisk stativ

XXL Floating Frame

XXL flytande ram

Customized Packaging

Anpassad förpackning

Velvet Box

Sammet Box

Metal Stand

Metallstativ

Velvet Pouch

Sammetspåse

Wooden Box

Trälåda

Acryllic Block

Akrylblock

Kontakta oss

      *Obligatoriska fält

      Din design

      Skicka in de originalbilder som du vill använda för din design.

      Max. 4 filer (PNG, JPG och PDF)

      Främre sida

      Baksida